BOC19-CEC19 meldpunt voor COVID-vaccin bijwerking(en)/schade

Deze pagina is ook beschikbaar als pdf-document


 

Onderzoek door de Commissie toont aan dat het vertrouwen in de meldpunten, van de overheid, voor COVID-vaccin bijwerkingen sterk afneemt. Meer en meer mensen zijn van mening dat de wekelijks gepubliceerde data betreffende de bijwerkingen na COVID-vaccinatie geen weerspiegeling zijn van de realiteit.

Ook met betrekking tot de data over de overlijdens die mogelijk ten gevolge zijn van COVID-vaccinaties neemt het vertrouwen af.

Uit gesprekken die de Commissie heeft met de bevolking, uit emails die de Commissie ontvangt en uit berichten op sociale media is deze trend heel duidelijk.

Daarom biedt de Commissie vanaf vandaag een eigen meldpunt aan waar de bevolking COVID-vaccin bijwerking(en)/schade kan melden.

Persoonlijke gegevens worden beschermd en namen van personen worden slechts op onze website gepubliceerd indien men daar uitdrukkelijk de toestemming voor geeft.

Met dit meldpunt wil de Commissie ook een duidelijk signaal geven aan de bevolking, dat we als Commissie ook de COVID-vaccins effectief onderzoeken en dat men ergens terecht kan om in vetrouwen meldingen te doen die ook zullen bijdragen tot de algemene, publieke kennis over COVID-19 in het land.

U kan de formulieren voor COVID-vaccin bijwerkingen/schade via deze links bereiken.