Ingezonden door een bezorgde burger: Hulp gevraagd met informatie

Het volgende bericht werd ingezonden via de BOC-19/CEC-19 website. U kan het antwoord van de Commissie onderaan lezen.

“Hallo Mr Jacobs,

ik ben lid van een geweldloze burgerbeweging en wij vinden het heel verwarrend wat de media en de overheid aan informatie voorzien. Het is voor ons niet meer duidelijk wat wel waar is en wat nu eigenlijk de feiten en regels zijn. Dat hebben regering en de media natuurlijk aan hun eigen te danken.

Wij zoeken een neutrale bron voor informatie die op basis van echte bewijzen ons en de andere burgers kan leiden door deze warboel. Kunnen jullie niet op jullie website informatie zetten waarmee wij echt iets kunnen doen?

Wij hebben al zoveel geschreven naar de staat maar niemand die antwoorden geeft waarmee wij iets kunnen aanvangen. – R.V.L.”

BOC-19/CEC-19: De Commisie begrijpt de onzekerheid die de bevolking meer en meer ondervindt. Het is echter niet de bedoeling dat de Commissie bepaalt welke wetten en regels de bevolking zou moeten volgen. Ieder moet dit voor zichzelf bepalen.

De Commissie zal naar aanleiding van deze aanvraag informatie beschikbaar stellen op de website van BOC-19/CEC-19, aan de bevolking, waarvan de Commissie vindt dat die informatie in het belang is van de veiligheid, de rechten en de gezondheid van de bevolking.