BOC-19/CEC-19 is onafhankelijk en werkt in het belang van de bevolking

Deze pagina is ook beschikbaar als pdf-document


 

De Buitenparlementaire Onderzoekscommissie COVID-19 (BOC-19/CEC-19) is een burgerinitiatief en werd opgericht op 29 april 2021 (BOC-19/001/21-4-29).

BOC-19 is dus geen commissie die werd opgericht door een regering, een overheidsdienst of een politieke partij.

Persoonlijk ben ik ook geen lid van een politieke partij en ik werk niet voor een overheid of een regering.

De middelen die BOC-19 heeft worden momenteel enkel door mijzelf voorzien. BOC-19 wordt dus niet gefinancierd door een regering, een overheid of een politieke partij.

Dit is belangrijk omdat onder andere regeringen, overheden en politieke partijen worden onderzocht door BOC-19. Waarvoor dus complete onafhankelijkheid nodig is.

BOC-19 voert onderzoeken uit en zal daarover verslagen uitbrengen in het belang van de Belgische bevolking.

Vragen over hoe de Commissie de onderzoeken uitvoert kunnen worden gesteld via email, contact@boc19-cec19.info, en worden altijd beantwoord.

Inhoudelijk zal de Commissie de bevolking inlichten via verslagen, die online zullen worden verspreid via de officiële website van de Commissie (boc19-cec19.info).

De officiële website van de Commissie werd vandaag gepubliceerd.

Op de website zal de bevolking het werk van de Commissie kunnen volgen. Voor de website van BOC-19/CEC-19 zoekt de Commissie ook nog vertalers die onze teksten willen vertalen in het Frans.

Op aanvraag zullen onze teksten ook in het Engels worden vertaald zodat ook in andere landen de bevolking het werk kan volgen van de Commissie.

 

Koen Jacobs
Stichter en Voorzitter BOC-19/CEC-19